Платформні ваги

Платформні ваги
вересня 10, 2020

Платформні ваги

         Платформні ваги призначені для статичного зважування маси вантажу з тарою або без, для «малорухомих» вантажів, для особливо громіздких вантажів тощо. У кожній галузі промисловості такий вид ваг користується величезним попитом. Встановлюються як в закритих, так і у відкритих місцях зважування.

         Всі види платформних ваг різняться між собою конструктивним виконанням і ознаками. Причиною цьому слугує кількість вантажоприймальних пристроїв.

         Для кожного виду зважування – своя вага.

         Зараз найбільш широко використовуються ваги платформні електронні. Вони дозволяють точно визначити вагу вантажу. Всі логічні операції виконує автоматика і на табло виводиться готовий результат зважування. Але не кожен «іде в ногу» з нанотехнологіями, і ще зустрічаються механічні платформні ваги, які вміють «грати». Можлива їх модернізація, поставивши ВПП на датчики, котрі в свою чергу з’єднанні з ваговим індикатором.

         Електронні платформні ваги оснащують трьома видами датчиків:

Працюють за принципом електромагнітної компенсації – найбільш точне зважування, але дуже дорогі;

Струнного типу – можливість визначення маси вантажу в діапазонах і з високою точністю в кожному з них;

Електротензометричними – ціна рівна якості (найбільш споживчі).

      Модельний ряд тиких ваг можна підключати в мережу, з інтерфейсами для ПК, для друку чеків. У всіх моделях платформних ваг використовуються тензометричні датчики з захистом від пилу і вологи ІР65, а в особливих, то і мах можливим захистом ІР68. Робочий діапазон температур від -30 до +50 °C,  тому, як зазначалось вище, можлива експлуатація ваги на відкритих майданчиках за будь-яких погодних умов.