ДСТУ 45501

ДСТУ 45501
вересня 10, 2020

ДСТУ 45501

З 01.01.2019 р. в Україні діє новий стандарт – ДСТУ EN 45501:2017 - метрологічні аспекти неавтоматичних зважувальних приладів. Він поширюється на всю ваговимірювальну техніку. Метою цього стандарту є встановити нормовані вимоги та методи проведення випробування для перевірки метрологічних і технічних характеристик уніфікованим та простежуваним способом.

 ТОВ «ВОЛВАГ» виготовляє автомобільні ваги всіх модифікацій  згідно цього регламенту. Кожний комплектуючий має повний пакет документів.  

Особливістю ДСТУ EN 45501 є те, що вимоги стандарту стосуються не тільки метрологічних характеристик ваг, а й визначають параметри та технічні характеристики стосовно комплектуючих ваги, які повинні відповідати найсучаснішим міжнародним вимогам, і застосовують до всіх пристроїв, що виконують відповідні функції, незалежно від того, чи входять ці пристрої до складу приладу, чи їх виготовлено у вигляді окремих блоків. Прикладами є: ваговимірювальний пристрій, показувальний пристрій, друкувальний пристрій, пристрій попереднього задання тари.

Тому, будучи перед вибором, чию вагу взяти, купуйте в сертифікованого виробника ВОЛВАГ.