Як доглядати за вагами

Як доглядати за вагами
жовтня 11, 2019

Як доглядати за вагами

Умови експлуатації ваг

Найчастіше автомобільні ваги, як електронні, так і механічні, розраховані на роботу в режимі від -35 до +40 градусів, рідше до +60 градусів. Це дозволяє використовувати їх на відкритому просторі.

При цьому - вологість залишається одним з найбільш руйнуючих показників - особливо чутливі до неї електронні моделі.

Незважаючи на те, що приймальна платформа у якісних автомобільних ваг має герметичне виконання і навіть дає можливість мити її від забруднень, попадання води все ж варто по можливості уникати.

Для терміналу, що виконує обчислення і облік проведених зважувань, така подія взагалі неприйнятна. Для стаціонарних фундаментних ваг потрібно обов'язково забезпечувати сухість приямку.

Причини несправності ваг

У кожного пристрою для вимірювання ваги є регламентований термін обслуговування, налаштування, калібрування. У перші роки використання, приблизно 5 років, нові ваги додаткового налаштування не потребують. Звичайно, якщо дотримуватися умов експлуатації, що зазначені в інструкції.

Головна вимога, до будь-яких ваг - не перевантажувати їх. Не варто вантажити більше, ніж може витримати тензодатчик. Датчики вийдуть з ладу, а платформа може тріснути. Поломку може викликати і неправильне розташування  товару на платформі - наприклад, якщо розподіляти навантаження не по всій платформі, а в одному кутку. Навіть один зіпсований датчик повністю виводить ваги з ладу.

Калібрування ваг

Калібрування ваг дозволяє виявити несправності в момент їх виникнення і усунути ще до того, як вони стануть помітними і призведуть до більш серйозних проблем.

Обов'язкова умова тривалої служби - своєчасне обслуговування і калібрування тензометричних датчиків. Для цього потрібно викликати фахівців з калібрувальної лабораторії, які мають дозвіл на проведення таких робіт.

За регламентом такий захід потрібно проводити не рідше, ніж раз на рік, навіть за відсутності видимих ​​недоліків і помилок, що виходять за рамки допустимих значень. При поломці обладнання ремонт і повторну повірку також повинна виконувати сертифікована компанія.

Своєчасне обслуговування, використання автомобільних ваг за прямим призначенням і забезпечення необхідних умов експлуатації - це те, що значно подовжує термін використання будь-яких ваг.

ТОВ «ВОЛВАГ»пропонує  ваги, що здатні пропрацювати понад два, а подекуди і три десятки років. У нас є автомобільні ваги власної розробки і виробництва, які мають надійну конструкцію і поліпшені характеристики, що дозволяють легко перевершувати конкурентів. Купуючи наші ваги, ви отримаєте надійне обладнання з гарантією безпосередньо від виробника. Ми зможемо забезпечити вас відмінними ваговимірювальним обладнанням, здатними прослужити безліч років!