Навіщо автомобільні ваги у фермерстві?

Навіщо автомобільні ваги у фермерстві?
жовтня 11, 2019

Навіщо автомобільні ваги у фермерстві?

Ваги для тварин

Основне завдання ваг в фермерському господарстві - контроль набору ваги у тварин, а також вимірювання тварин перед продажом. Раніше часто при продажу худоби користувалися розрахунком ваги після вимірювання тварини, але для постійного моніторингу ваги такий спосіб не годиться. Ще одним мінусом такого способу є витрата часу. Потрібно обміряти тварину та зробити, хоча й не складний, але розрахунок. При використанні ваг ви економите  час, і уникаєте людського фактору. Особливо це актуально для великих господарств.

Перш за все, варто визначити, де саме будуть стояти ваги, тобто якою буде орієнтовна вага тих, кого будуть зважувати. Дуже зручний варіант - ваги з двома межами зважування і можливістю їх змінювати. На різних інтервалах ціна ділення буде різною, відносна похибка у відсотках залишиться такою ж, а ось абсолютна зміниться так само, як і межа зважування.

Конструкції ваг для тварин

У конструктивному виконанні автомобільні ваги, які можна використовувати і для тварин, особливо великих, великою різноманітністю не відрізняються. Такі ваги платформні або колійні, а між собою різняться в основному вантажопідйомністю, точністю і наявністю або відсутністю  електроніки.

Відмінності можуть бути в основному в комплектації. Наприклад, на деяких вагах огорожі стаціонарні, на інших можуть бути тільки кріплення під них, а самі огорожі потрібно буде виготовляти або купувати окремо. Наявність хвіртки в таких огорожах обов'язкова. Пандуси для зручності загону теж стануть в нагоді, але вони теж необов'язкові і в комплекті йдуть не завжди.

Основні функції ваг для тварин

На будь-яких вагах, згідно ДСТУ, має бути присутня така опція, як НУЛЬ і ТАРА. Це дозволить відразу врахувати вагу предметів, які беруть участь у зважуванні, але до самої тварини відношення не мають - наприклад, відразу врахувати вагу самого автомобіля. НУЛЬ дозволить вирівняти показники, якщо без навантаження вони збилися і не показують нуль на шкалі.

З інших корисних в роботі опцій можна відзначити:

складання результатів. На фермах, де протягом дня проводиться багато вимірів, корисна функція підсумовування результатів. Це і кількість зважувань, і сумарна маса тварин. Вивести середній показник ваги тих, хто побував на платформі, буде легше;

режим нестабільного зважування. Утримати тварину нерухомо на платформі або в кузові машини важко, воно напевно буде ходити, а цей режим вирівняє показання. Функція необов'язкова, але ефективна в роботі;

дозування показань. Інакше кажучи, це заздалегідь виставлені межі зважування, які дозволять відразу відсікти тварин, які в заданий діапазон ваги не потрапляють.

Як бачите, установка платформних автомобільних ваг на фермі вирішує безліч завдань по контролю ваги, його приросту та ефективності застосування корму на основі отриманих свідчень. Від себе також порадимо вибирати ваги зі ступенем захисту датчиків і електроніки IP66 / 67, з герметичним виконанням і стійкістю до перепадів температур. Їх можна буде використовувати на вулиці в будь-яку погоду і не боятися, що бруд з коліс зашкодить зважуванню.

Компанія «ВОЛВАГ» пропонує саме такі надійні пристрої. У нас ви можете замовити ваги нашого власного виробництва або ваги інших виробників, які задовільнять будь-які ваші потреби. Ми завжди раді співпраці!